hirdetés

Meddig dacolhat még az euró elkerülhetetlennel?

(Trendlines.hu )2012. május 10. 14:11

hirdetés

Ahogy már korábban is rámutattunk, felettébb figyelemreméltó, hogy a közös valuta ilyen jól tartja magát. Pedig az EU-s vezetők már nyíltan felvetették a görög kilépés lehetőségét; a veszteglő spanyol ingatlanpiac nem csak a bankrendszerre és az államháztartásra jelent nagy veszélyt, hanem egyben az összes EU-s készenléti forrást is felemésztheti (melyeket az ilyen eshetőségre tartalékoltak); a kínai állami vagyonkezelő elnöke pedig kijelentette, hogy az ország nem hajlandó több európai kötvényt vásárolni.

Azonban a rendkívül negatív kilátások ellenére is csak kismértékben gyengült az euró az elmúlt napokban. Erre a jelenségre nincsen igazán kézzelfogható magyarázat. Talán arról lenne szó, hogy néhány igen vagyonos állami vagyonkezelő (egy Ázsiából és egy Európából), “korlátlan mennyiségben” vásárolja az eurót? Ha igen, úgy fennállhat annak a veszélye, hogy ezek a szereplők egy ponton visszalépnek, és magára hagyják a valutát? Ugyanis mindenki számára világos, hogy Európának jelenleg egy sokkal gyengébb fizetőeszközre lenne szüksége, a kiegyensúlyozási erőfeszítések megtámogatásához.

Forrás: FxPro Financial Services Ltd.


FxPro: Kockázati figyelmeztetés: A CFD-k, melyek tőkeáttétes termékek … (további részletek)>>
Az FxPro Financial Services Ltd tevékenységét a CySEC engedélyezi és szabályozza (engedélyszám: 078/07)
Jogi nyilatkozat: A fenti szöveg marketing kommunikációs célra készült… (további részletek)>>>>
—————————————————————–
hirdetés

Hozzászólások

Egyetért? Tiltakozik? Mondja el véleményét!

hirdetés
OLvastad már?


A spanyol kormány tegnap úgy döntött, hogy 45 százalékos részesedéssel beszáll a bajba jutott Bankia hitelintézetbe, és szükség szerint extra ...