hirdetés

Magyarok is bukhatnak a brit tőzsdecég miatt

(Trendlines.hu )2012. március 20. 16:32

hirdetés

Kríziseljárás indult WorldSpreads brit tőzsdei kereskedőcég ellen. Magyar ügyfelek befektetése is veszélybe kerülhet.

Könyvelési szabálytalanságok miatt indított speciális adminisztrációs eljárást az Egyesült Királyság pénzügyi felügyelete (Financial Services Authority, FSA) a magyarországi kliensekkel is rendelkező WorldSpreads tőzsdei kereskedőcég ellen vasárnap – adta hírül a PSZÁF. A WorldSpreads magyar ügyfeleit a fővárosi székhelyű függő ügynökön, a Trade&Win Kft.-n keresztül is kiszolgálja.

Pénteken már felfüggesztették a dublini székhelyű cég részvényeinek kereskedését a londoni és az írországi tőzsdéken, mert ekkor már világossá vált, hogy a társaság nem tudja folytatni üzleti tevékenységét. Ezt követően a WorldSpreads igazgatósága maga kezdeményezte az adminisztrációs eljárás megindítását.

A fizetésképtelen pénzügyi társaságok helyzetének gyors rendezésére hivatott eljárás fő célja az ügyfelek veszteségeinek mérséklése. Vagy megkísérlik a társaság tevékenységének helyreállítását, vagy a hitelezők érdekeit szem előtt tartva gondoskodnak annak lezárásáról.

A PSZÁF azt javasolja a magyar ügyfeleknek, hogy a jövőben vagy közvetlenül a társaságnál, vagy a magyar ügynöknél, illetve az Egyesült Királyság pénzügyi felügyeleténél érdeklődjenek, mire számíthatnak.

Forrás: FN24

hirdetés

Hozzászólások

Egyetért? Tiltakozik? Mondja el véleményét!

hirdetés
OLvastad már?


A mögöttem álló hosszú kereskedési évek alatt megtanultam nagyon sok dolgot az emberi pszichéről és természetesen saját magam működéséről is. ...